Hasta, sağlığı bozuk olan, organlarından biri ya da birkaçının işleyişinde sorun olan kişiye denir. Hastalık insan doğumuyla başlar ve ölene kadar devam eder. Hastanın iyileşmek için tedavi gördüğü yere hastane denir. Hasta bakım yatağı ise hastane kavramıyla birlikte ortaya çıkmıştır. Ağır hastalığı bulunan, felçli durumlarda olan vb. kişilerin yatarak tedavi olduğu hasta yatağıdır. Hastaların rahat etmesi için tasarlanan bu yataklar çok önemlidir. Hasta Yatağını sadece hastanede değil hayatımızın her yerinde kullanabiliriz. Evlerde, kliniklerde gibi yerlerde kullanılır.
Hasta Bakım Yatağının Önemi ve Özellikleri
Hasta yatakları tedavi gören hastaların ya da ömür boyu yatağa bağlı olan kişilerin daha çok rahat etmesi konforlarını sağlamak için üretilmektedir. Felçli hastaların sürekli aynı şekilde yatmasından dolayı eklem rahatsızlıkları yaralar oluşabilmektedir. Bunun gibi birçok durumlarda hastaların sağlığı düşünülerek tasarlanmaktadır. Hasta yatağının en önemli amacı hastayı yatakta rahat etmesini sağlamaktır. Böylece tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Bu yüzden İnsan sağlığı için çok önem arz etmektedir. Hasta bakım yatağı özelliklerine gelecek olursak eğer; normal yataklara göre daha çok fonksiyonludur, konforludur, yumuşaktır.
Hasta yataklarının orta kısmı çelikten, demirden ya da alüminyumdan yapılır. Metal üzerine toz boya ile küfe karşı önlem sağlanır. Boyama işlemi ile temizlik de sağlanır. Yatağın başlıkları için metal ve ahşap malzemeden yararlanılır. Değişik maddelerden de yararlanıldığı bilinmektedir. Çoğu zaman sökülebilir olarak üretilen başlıklar, hastayı fiziki alanda engelleme dışında amaçla da kullanılırlar. Hastanın durumunu belirten dosyaların, kumandaların, idrar torbalarının ve bunun gibi eşyanın koyulması için de kullanmaktadırlar. Kenar korkuluklar, hastanın düşmesini engellemek ve değişik nedenler için de kullanılırlar. Sökülebilen ve yükseklik ayarı değiştirilen kenar korkuluklar metal, ahşap, alüminyum gibi maddeler kullanılarak yapılır.
Hasta bakım yatağıHastanın Rahatlığı İçin Hasta Bakım Yatağı Nitelikleri
Hastanın yatmış olduğu yatağın kenarlarına bulunan korkuluk sisteminin açılıp, kapanmasını gösteren işarete korkuluk işareti denir. Yine hasta bakım yatağının TV durumuna getirmek için yani çağrışım yaptırmak için kullanılır. Hasta yatağının veya yatağa ait kumandanın üzerinde kilit işareti ise hastanın istemsiz olarak yapabileceği müdahaleyi engellemek için kullanılır. Bu durumda genel olarak dikkat çekmek için ampul işareti kullanılır. Bu işaret sayesinde karanlıkta kalma durumlarına karşı hasta yatağı kullanımını hastalar ve bakıcılar tarafından son derece kolaylaştırmaktadır.
Hastaların sağlığı ve rahatlığı ön plandadır. Hepimiz hasta olabiliriz. Yaşlılar bu hususta daha hassas oldukları için, yeni doğmuş çocuk gibi ilgiye ihtiyaç hissederler. Hasta bakım yatağında yemek yeme, içecek içme, beslenme kadar önemli alana sahiptir. Ağır hastalar ve yaşlılar kişiler için, tuvaletli hasta yataklarımızda bulunmaktadır. Adında anlaşıldığı gibi hastanın tuvalet ihtiyacı yatakta bulunan, özel olarak yapılan lazımlık sayesinde ihtiyaçları giderilmektedir. Hem hastayı zorlamadan ayağa kaldırmadan, tuvalet ihtiyacının yapılmasını sağlar. Gereksinimlerini halledebilmesi için hasta vücudunun rahat olarak hareket etmesi gerekir. Bu da yatakta bulunmakta olan dönebilme özelliği ile yapabilir.
Hasta Bakım Yatağı Siparişi Nasıl Verilir?
Yatakları hem tek olarak hem de toptan sipariş edebilir, konu hakkında bilgi alabilir, fiyat ve tüm ürün özellikleri bilgisi için yine web sayfalarını ziyaret ederek müşteri temsilcilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Hasta Bakım Yatağı Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
Yatak satın alırken şu detaylara dikkat edilmelidir:
- Doktorun önerdiği yatak olmasına özen göstermeliyiz
- Yan tarafları korunaklı olmalıdır.
- Hasta ağırlığını taşıyabilecek güçte olmalıdır.
- Yatak fonksiyonları olmalı.
- Kumandayla çalışabilir olması gibi.
Hasta bakım yataklarında bulunan işaretler ne anlama gelmektedir ona bakalım. Santimetre göstergesi nedir derseniz, hasta yatağının aşağı ne kadar indiğini RBS özelliği ile kol ve bacak gibi uzuvların yatağın herhangi bir yerine sıkışması olduğu durumlarda araya girerek on ya da on beş santimetre kadar açılmasıdır.
Hastanın kriz veya şok anlarında devreye giren CPR sistemi ise, ilk ve acil müdahalede kullanılmakta olan hayat kurtarma şekline hastanın otomatik bir şekilde getirilmesini yapar. Hastanın güvenliğini sağlayacak şekilde olmalı, kenarları korumalı olmalı, ayak ve baş kısmı hareket ettirilir olmalı, sağlam malzemelerden üretilmiş olmalı, ağır hastalar için dayanıklı olmalıdır. Belli başlı dikkat edilmesi gereken hususlar bunlardır.
Korkuluk işareti hasta bakım yatağı kenarında bulunmakta olan korkuluk fonksiyonlarının açılıp kapanması ile alakalıdır. TV pozisyonu oturumuna gelmek isteyen hastaya anımsatmak için kullanılır. Yataklar üstünde veya kumanda üstünde bulunmakta olan kilit işareti ise hasta tarafından farkında olmadan yatağa yapabileceği hareketi engelleyebilmek için kullanılır. Hastanın karanlıkta kalma durumuna karşılık hasta bakıcılarının da ileri derecede kolaylaştırmak için ampule benzeyen ışık işareti kullanılır.
Hasta bakım yatağı modelleriHasta Yatağı Modelleri
Hasta yatakları hastaların tedavisine katkı sağlayan bir araçtır. Hastaların hastalıkların birçok çeşidi vardır. Hasta Yatağı Modelleri tasarlanmıştır. Hastalar için hasta yatağı alınacağında hastanın durumuna göre yata tercih edilmesi gerekmektedir. Hasta bakım Yatağı modelleri iki çeşittir; Motorlu hasta yatağı ve motorsuz hasta yatağı olarak ayrılır. Elektrikli ve kumandayla hareket eden hasta yatağı ise 1945 yılında çıktı. Hasta yatağı modelleri şunlardır:
1) Motorlu Hasta Yatağı Çeşitleri
- Bir Motorlu
- Dual Motorlu
- İki Motorlu
- Üç Motorlu
- Dört Motorlu
- Kolon Motorlu
2) Motorsuz Hasta Yatağı Modelleri
- Sabit
- Bir Ayarlı
- İki Ayarlı
- Üç Ayarlı olmak üzere ayrılır.
Motorlu hasta yatakları elektrikli olduğu için kumanda ile çalışır. Motorsuz hasta yatağı el ile hareket ettirilir. İki motorlu hasta yatağı hareket edebilen hasta için tavsiye edilir. Yatağın baş kısmı ve ayak kısmı düğme ile hareket eder. Üç motorlu hasta yatağı bakıma ihtiyaç olan hastalarda kullanılır. Yatağın baş kısmı ayak kısmı hareket ve ek olarak yatak yukarı aşağı olarak da hareket eder.
Motorlu hasta yatağıHasta Bakım Yatağı Fiyatları
Hastanede tedavisi biten hastalar taburcu edilir. Evde tedavisi devam edecek hastalar için hasta yatağı satın alınması gerekir. Geçici hastalık yaşayanlar için hasta yatağı kiralanır. Hasta bakım yatağı fiyatları yatak çeşitlerine göre belirlenmektedir. Hasta yatağı satın almadan önce hastanızın nasıl bir yatağa ihtiyacının olduğu ve hasta bakım yatağı fiyatı tespit edilmelidir. Hasta yatağı hasta için ne kadar önemliyse hastaya bakacak kişi içinde çok önemlidir. Çünkü bakıcının da rahatça işini yapabilmesi gerekmektedir.
Evlerde hasta yatağı kullanmak hem hasta için hem de hasta yakınları için hayat kolaylaştıran tercihtir. Satın alınan yataklar eve gelip ücretsiz kurulum hizmet veriyor. Satış sonrası teknik desteği ile hasta bakıcılarına hizmet eden firmalar, yalnız ev ve hastanelere değil huzur evi, sağlık kuruluşları, diyaliz merkezleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri gibi birçok yerlere hasta yatağı kiralama hizmeti de sağlamaktadır. Yatakların elektrikli, korkuluklu, tuvaletli, şişme ve çeşitleri kiralanabilir ya da satın alınarak kullanılır.
Alman hasta yataklarında ücretleri biraz daha pahalı oluyor. Ama firmamızda kaliteli malzemeden üretilmiş, sağlam şekilde, konforlu, korunaklı ve uygun fiyatlara hasta yatağı bulmanız mümkündür. Her bütçeye uygun hasta yataklarımız hizmetinizdedir. Son Teknolojinin yenilik ve özellik imkânları kullanılarak yapılan hasta yataklarını tek veya toplu şekilde sipariş etmek, bilgi almak, fiyat almak ve ürün özellikleri bilgisi için sayfamızı ziyaret ederek müşteri temsilcilerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.