Emek Hasta Yatakları

Hasta yatağı satışı ve kiralama hizmetleri

Hasta Yatağında Nasıl Yatılmalı?

yatalak hasta icin yatak cesitleri

Yatalak hastalarda yatağın rahat olması çok önemlidir. Çünkü hasta yattığı için omurgasının, eklemlerinin ve cildin rahat olması gerekir. Hasta yatağı hastanın bakımını, hareketliliğini kolaylaştırmak için kullanılır. Hem bakım evlerinde hem de kendi evlerinizde kullanabilirsiniz. Hasta karyolası; Hasta insanların evde veya bakım evinde kullandıkları bir tür yataktır, normal yataklardan farklıdır ve hasta yatağı adını alır. Hasta yatakları özel bir başlığa, hastanın güvenliği için yani düşmemesi için özel korkuluklara sahip ve kolay hareket etmesi için tekerleklere sahip ortopedik bir yatak özelliği vardır.

Hasta Karyolası

Hasta Yatağı Ne İşe Yarar?

Ağır hastaların yani yatalak hastaların bakımını yapmak için bir bakıcıya ihtiyaç duyulur. Yatalak hastaların altını değiştirmek veya yemeğini vermek bakıcılar için oldukça zordur ama bu zor işi kolaylaştıran “hasta yatağı” seçeneklerden biridir. Eğer hasta yatağı almaya imkanınız yoksa kiralayabilirsiniz kısa süre yatmak zorunda kalan hastalar için hasta yatağını kiralama daha doğru olabilir.

Hasta Karyolası Ne İçin Önemlidir?

Yatalak hastalarda özel bakıma ihtiyaç vardır. Bu durumda yaşlı ve yatalak hastaların  kişilerin kullanımına uygun yataklar tercih edilmelidir yani hastanın rahat yatabilmesi veya kalkabilmesini kolaylaştırmasını sağlayan hasta karyolası önemlidir.

Hasta Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hastaların sağlığı ve rahatlığı için hasta yatağı seçerken doktora görüşmek onun fikrini almak önemlidir. Aşırı yumuşak veya çok sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Hasta yatağının yüksekliği ayarlanabilir şekilde bir yatak olmalıdır. Hastaların rahatı için yatağın hareket olanağı olması ve de motorlu olması hasta için önemlidir. Hasta yatağının dayanıklı ve kaliteli olması da önemlidir. Havalı hasta yatağı modelleri ile hastalar bası yarasından da kurtulabiliyor ve beden sağlıkları daha iyi duruma gelebiliyor. Evde hasta yatağı bulundurmak hem hasta hem de hastaya bakan için son derece önemli bir detaydır.

Havalı Hasta Yatağı

Hasta Yatağı Çeşitleri Nelerdir?

Felçli hasta yatağı; felçli hastanın fiziksel aktiviteleri kısıtlı olduğu için hastaların özel yatağıdır. Hasta yatağının içerisinde oynar başlık, tuvalet ve hareket edilebilir şekilde tasarlanmıştır. Hastaların bacağını indirip kaldırmaya ya da yatma pozisyondan oturma pozisyona geçebilmek için tasarlanan yatak kumanda ile çalışabilmektedir.

Kumandalı hasta yatağı; yatağa şekil vermek için tasarlanan yatak kumanda ile kontrol ediliyor.
Hasta yıkama yatağı; Yatalak hastaları yıkamak oldukça zor ve zahmetlidir. Hasta yıkama yatağı hasta karyolası üzerine yerleştirerek pompa yardımı ile şişirilerek küvet haline getirebilirsiniz. Bu yatak her detaya sahiptir. Mesela, tutma yerleri vardır baş desteği ile suyu boşaltma mekanizması sayesinde hastanın kolayca yıkanmasını sağlıyor.

  • Katlanabilir hasta yatağı, hareketli iskelet yapısına uygun şekilde eklemlere sahip olan özel bir yataktır. Yatalak hastalar için tasarlanmıştır ve kumanda ile kontrol edilebilir.
  • Şişme hasta yatağı, pompa ile şişirilerek yatak haline gelir kullanılması oldukça kolaydır.
  • Lazımlıklı hasta yatağı, kendi başıyla ya da birini yardımı ile tuvalete gidemeyenler, kalkamayanlar için özel tasarlanmıştır.
  • Otomatik hasta yatakları bu yatakta diğer yataklar gibi yatalak hastalar için tasarlanmıştır. Aynı şekilde kumanda ile çalışır.

Havalı hasta yatağı; Hastalar için özel tasarlanan havalı hasta yatağı rahatı ve konforu sağlıyor. Fizyolojik sorunların önlem altına alınmasını sağlamaktır. Havalı hasta yatağı etkin bir şekilde hava ve nefes almasını sağlamaktadır.

Kiralık Hasta Yatakları

Hasta Yatağı Kiralama Nasıl Yapılır?

Hastanın kısa süreli yani 4 ay süreli tedavilerde hastanın tedavisi evde devam edilmesi durumunda hasta yatağı kullanılması gerekiyorsa hastanın rahatı için hasta yatağı kiralayabilirsiniz. Hasta yatağını eve getirilip kurulumu yapılır ve daha sonra işi bitince geri iade ediliyor.

Hasta Yatağında Nasıl Yatılmalı?

Hastaların giysisinin yumuşak, kuru ve de dikiş yerleri ince olması önemlidir. Hastayı terletmemelidir.
Hastaların günlük temizlik bakımları yapılmalıdır. Hastanız eğer hiç hareket etmeden duruyorsa 2 saatte bir yönünü yanı pozisyonunu değiştirin. Eğer hastanın felçli tarafına yatırdıysanız 20 dakikadan fazla durmaması gerekir. Hastanın pozisyonunu değiştirirken asla sürüklemeyin ve çekiştirmeyin çünkü cildi tahriş olabilir. Hastanıza pozisyon verirken yumuşak ve çeşitli büyüklüklerde yastığınız olmalı. Hasta yatağı modellerimiz sayesinde her hasta daha rahat koşullarda yatabilme imkânı buluyor. Hasta yatağı kiralama işlemi sayesinde sizler de firmamızdan hastanız için en iyi hasta yataklarını kiralayabilirsiniz.

Hasta Yatağında Nasıl Yatılmalı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön