Emek Hasta Yatakları

Hasta yatağı satışı ve kiralama hizmetleri

Havalı Yatakların Hiç Bilmediğiniz Özellikleri

2 motorlu hasta yataklari 2

Yatağa bağlı olmak hali cerrahi işlemler sonrası, yaşlılık, bir kaza sonrası yaşanabilmektedir. Yatağa bağlılık hali geçici olabileceği gibi kalıcı da söz konusu olabilir. Bu noktada hastanın gerek ihtiyaçlarının giderilmesi gerekse rahat edebilmesi için havalı yatak temini ile günümüzde bu durum sağlanabilmektedir. Bu yataklar sayesinde yatalak olan hastanın sırtında yara engellenir. Bu yataklar elektrikle çalışır. Vücuttaki ısı dengesini de sağlar. Vücudun hep aynı şekilde yatması hali;  yara oluşumuna sebep olduğundan  yatak sayesinde hava dağılımı sağlanır ve vücut rahat olur.

Havalı Yatak Çeşitleri Nelerdir?

Havalı yatak çeşitleri; baklava tipi, boru tipi, ABC havalı tipi olarak ayrılır. Bu yataklardan ABC havalı yataklar bel ağrısı ya da sırt ağrısı yaşanmadan hastanın rahat edebileceği bir çeşittir. Tek tuş kumanda ile çalışır. Boru tipi olanlar adeta hastaya masaj hissi verir. 150 kiloya kadar taşır. Yara önleyicidir. Baklava tipi olanlar ise vücudun ısı dengesini koruyarak hastanın rahat etmesi sağlanır. En çok tercih edilen modeldir.

Medikal ürünler arasında olan havalı hasta yatağı; hasta vücudu ile yatak arasındaki basıncı azaltıp kan dolaşımını dengeler. Böylelikle yatış süresinde hastada konfor sağlanmış olunur. Yatan bir hasta için yaralar bir kâbus olduğundan bu durumun engellenmesi için yardımcıdır. Hasta yatakları aynı zamanda engelli ve aşırı kilolular için de kolaylık sağlar. Uzun süreli yatış zorunluluğu olan hastalarda terleme durumları çok fazla olduğundan ve bu durumunda mantar oluşumuna sebebiyet verdiğinden ısı dengesinin sağlandığı bu yataklar kurtarıcıdır.

Havalı Yatak Çeşitleri

Havalı Hasta Yataklarının Özellikleri Nelerdir?

Havalı hasta yataklar sayesinde basınç engellenir. Bu da vücutta ağrıları ve yatak yaralarının önüne geçmiş olur. Yataklar sayesinde ciddi vücut yaraları tedavilerinde yarar sağlanır.

Hasta yatakları yapısı ve büyüklüğüne göre hasta karyolası ile eşdeğerdir. Havalı yataklar başka bir karyolaya monte edilebilir. Karyola üzerinde sabitlenme olduğundan sorun yaşanmaz. Havalı hasta yatakları sayesinde hasta terlemesi ve dolayısıyla terlemeden kaynaklı vücudun etkilenmesi durumu önlenmiş olur. Uzun süreli kuru ve temiz bir yatakta istirahati gerçekleşir. Havalı yatak modelleri içerisinde en çok tercih edileni baklava tipi olanlardır. Bu yataklar hem özellik bakımından hastayı rahatlatıcı hem de fiyat bakımında da çok fazla zorlayıcı değildir. Hasta yatağı seçiminde yapılması gereken hastanın ihtiyacına göre belirlemedir.

Hasta Yatağı Kiralama

Kaliteli hasta yatağı medikal şirketlerden temin edilmelidir. Hasta yatakları uzun ya da kısa vadeli kullanımlara istinaden hasta yatağı kiralama ya da satın alma seçenekleri ile karar aşamasında olunur. Hastanın ihtiyacına göre bu duruma karar verilir. Kiralama seçeneği her zaman için çok daha ekonomiktir. Yatak kiralanırken  mutlaka yaşı, vücut ağırlığı gibi etkenler dikkate alınmalıdır. Hasta yatakları su geçirmeyen, kir tutmayan, yıpranmayan kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi önerilir. Çünkü yatan bir hastada altına kaçırma durumu sık yaşandığından bu durumla mücadele edilmelidir.

Kiralık Hasta Yatakları

Satın almadan daha ekonomik bir seçenek olan hasta yatağı kiralama söz konusu ise hem hasta hem yakını için önem taşır. Yatak hem kaliteli hem de ekonomik olmalıdır. Rahat bir yatak tedavi süresini de rahat geçirmesini sağlar. Baş, ayak kısımlarının ayarlanması, yemek yedirme esnasında rahat pozisyona getirilmesi, bir yerden bir yere taşınması gibi durumlar da dikkat çekici detaylardır. Hasta yatakları günlük, aylık, yıllık şeklinde kiralama seçeneklerini kapsar. Satın alma seçeneği ise daha çok hastanın yatağa bağlılık süresinin kalıcılığı ile orantılıdır. Kalıcılığın fazla olması hali sırt ve kalça kısımlarında yaralanmalara sebebiyet vereceğinden ortopedik özellikli uygun yatak seçimleri ile mümkündür.

Yatak Yarası Nedir?

Yatarken vücutta kuyruk sokumu, kalça kemikleri gibi bölgeler ağırlıkta olmak üzere basınç noktaları oluşur. Özellikle felçli hastalarda yatağa bağımlılık yüksek oranda olduğundan bu bölgelerde sürekli bir basınç vardır. Ve bölgeye kan gitmez böylelikle doku hızlı bir şekilde ölmeye başlar.

Hasta yatağı fiyatları hasta yatağı alacaklar için kuşkusuz önemli bir konudur. Hasta yataklarında konfor sağlanması, hastanın rahat ve huzurlu bir dönem  geçirmesi ne kadar önemliyse terazinin diğer tarafı da aynı derecede ağırlıktadır. Hasta yatağı öncelikli olarak kullanımında rahat olmalıdır. İstediği pozisyonları alabilmelidir. Bu kalite yakalandıktan sonra en uygun hasta yatağı fiyat tercihleri üzerinden bir seçim yapılmalıdır.

Bası Yarası Nedir? Nasıl Oluşur?

Bası yaralarının oluşma sebebi bireyin uzun süre yatağa bağlı olmasıdır. Bası yarasının diğer adı yatak yarası olarak geçmektedir. Bası yaraları özellikle yaz ayında artış gösterir. Peki, bası yarası tam olarak nasıl oluşur?

Yatak yarası, bası yarası veya dekübütüs ülseri denilen bu hastalık; kemik çıkıntılarının olduğu yerde sürekli yatış pozisyonunda olmaya bağlı olarak basınç ya da sürtünmeyle deride ya da deri altında meydana gelen yaralar olarak bilinmektedir. Yatak yaralarının oluşmasında hasta ve çevre faktörü rol oynamaktadır. Hastanın neden olduğu faktörler şöyledir:

  • Hareketsizlik
  • Yaş
  • Nem ( cildin ıslak kalması )
  • Dengesiz beslenme
  • Kas aktivite kaybı
  • Aşırı kilo ya da aşırı zayıf olma

Çevreye bağlı olan faktörler ise şu şekildedir: Isı, Nem ( cildin ıslak kalması ) , temizlik eksikliği, bakım, yatma ve oturma pozisyonu, yırtınma ve sürtünme. Havalı Yatak ürünlerimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yatak Yaraları Nasıl Tespit Edilir?

Yatağa bağlı yaraların ortaya çıkmasının ardından bazı belirgin özellikler meydana gelir. Cilt rengi ve yapısında bazı farklılıklar oluşur. Bu oluşan yaraların ana belirtileri ise parmağınız ile basınç yaptığınızda solmaz ve kırmızılığı devam eder. Bunun yanı sıra morarma ve siyahlık oluşur. Yatak yaralarında cilt bütünlüğü bozulmamış ya da ciltte açılmalar başlamamış ise hastanın pozisyonu iki saatte bir değiştirilmelidir. Ek olarak basınç azaltıcı ürünler kullanılıp yara tedavilerini uygulamak mümkündür. Ayrıca cilt bütünlüğünü koruyan kremler ve özel bakım ürünleri kullanılarak hasta temizlenip büyük yaraların önüne geçilmiş olur.

Yatak Yaralarında Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yatak yaralarında birden fazla yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntem hastanın durumuna ve bakımına göre değişmektedir. Negatif basınç, yara bakım ürünleri ve kök hücre tedavisi bunlardan birkaçıdır. Yara kendini iyiden iyiye belli ediyorsa ve kötü bir görünüm kazanmaya başlamış ise cerrahi müdahalelere başvurmak gerekecektir. Ancak bazı hasta grupları bu cerrahi operasyonu uzun süreli olduğundan dolayı kaldıramayacak pozisyonda da olabilmektedir. Bu durumda ise yapılan işlem hastanın kendi yağ hücresinden el edilen kök hücreler entegre edildiği alternatif bir tedavi yöntemi olan fibrin matriks yöntemi kullanılır. İleri derecede bası yarası olan hastalar için kullanılmaktadır. Bu tedavinin asıl amacı kemiği açıkta olan ve cerrahi yöntem uygulanamayan hastalarda kemiğin üstünü hastanın kendi dokusuyla kök hücre yardımıyla kapatıp yarayı belirli bir seviyede de olsa küçültmektir.

Yatak yaralarını önleyen hasta yatakları

Yatak Yaralarında Yatak Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Havalı hasta yatağı modelleri bası yaraları açısından en ideal çözümlerdir. Bunların arasında küp küp basınç noktalarına göre hava boşaltmasını sağlayan hasta yatakları mevcuttur. Yatak yaralarında kullanımının önerilmediği hasta karyolası tipi ise baklava dilimli ve içinde hava sabit olan üstü muşamba olan yatak çeşitleridir.

Yatak yaralarında her hastanın tedavisi farklı şekildedir. Süre hastanın kilosuna, beslenme düzenine, vitamin, mineral değerlerine ve bakım şartlarına göre değişim gösterir.

Diyabet hastalarında ise özellikle beslenme konusunda daha dikkatli olmalıdırlar. Çünkü hastanın şekerindeki düzensizlik ve yüksek değerlerin görülmesi yaranın iyileşme süresini etkiler ve süreyi uzatır.

Yatak Yaralarını Önleyen 5 Önemli Etken Nelerdir?

Rehabilitasyon hastalarında his kısmen veya tamamen olmadığı için bası yaralarından korunmak için uzun sürelerce aynı pozisyonda kalmamalı belirli zaman aralarında pozisyon değiştirilmelidir.

  • Hastanın en az 2 saatte bir pozisyonu değiştirilmelidir. Sırt üstü, yan ya da sırt üstü döndürülerek pozisyon değiştirilmelidir.
  • Yatak derecesi orta sertlikte olmalıdır. Çok yumuşak veya çok sert olması yaranın ilerlemesini sağlayabilir.
  • Yatakta vücudun normal duruşunu bozmayarak pozisyon verilmelidir.
  • Sırtüstü olarak yatırılan hastayı basıdan kurtarmak için ayaklarının ayak tahtasına bastırması gerekiyor.
  • Yatağa bağlı dönemlerde havalı yataklar tercih edilebilir ya da pösteki kullanılabilir. Her 2 saatte bir pozisyon değiştirildikten sonra dolaşımı hızlandırmak adına bası oluşmuş olan vücut kısımlarına belirli periyotlarda hafif hafif masaj yapılabilir.

Hasta yatağı kiralama hizmeti ile yatak yaralarının önüne geçilebilmektedir. Hasta yataklarının kullanımı son derece rahat ürünlerdir. Uygun hasta yatakları fiyatları ile rahatlıkla hastalarınızın konforunu arttırabilir ve onların bası yaralarının engellenmesini sağlayabilirsiniz. Ürün skalası son derece geniş olup her hasta için ideal olan yatak modelleridir.

Havalı Yatakların Hiç Bilmediğiniz Özellikleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön