İnsanları güzel kılan şey mutlu olmalarıdır. Bir insan ne kadar mutlu yaşarsa o kadar sağlık dolu olur. Bir insan ne kadar güzel ortamda yaşarsa o kendini güven de hisseder. İnsanların yaşadığı ev ortamı sağlıklıysa birey kendine o kadar güvenir ve huzurlu yaşar. Eğer yaşanılan ortam huzursuz, mutsuz, sinir ve stres içeriyorsa o evde yaşayan bireyler bir o kadar psikolojik açıdan çöker ve kendilerini yorgun, kırılgan hisseder. Hiçbir insan sağlıksız bir ev ortamında yaşamaya mahkum edilmemelidir. Unutulmamalıdır ki sağlıksız bir ev ortamında sürdürülen yaşam sonunda kişiyi hasta yatağı üzerinde yatmaya mahkum edebilir.
Sağlıksız ailelerde kırgınlık ve öfke fazla olur. Bu durum ev halkının birbirleriyle olan ilişkilerine de yansımaktadır. Kızmak, kırılmak için bahane ararlar. Hal böyle olunca evde huzur kalmaz ve kişiler kendilerini hep kötü hisseder.
Neden Hasta Yatağı İhtiyacı
Böyle bir ev ortamında yapılan her eylem kast edilerek yapılır ve her söz üzücü olmaktadır. Kimin neye küstüğü, kimin neye kızdığı anlaşılmamaktadır. Herkesin birbiriyle aynı olması beklenilmemelidir. Beş parmağın beşi bir değildir. Önemli olan aynı ortamda ortak noktada buluşabilmektir. Duruma göre ev ortamında bazen onun söylediği, bazen sizin söylediğiniz uygulanır. Sonuç bakımından en etkili olan yöntem olduğu düşünülen düşünce kabul görebilir. Oysaki sağlıksız ailelerde işleyiş böyle değildir. Hep çatışma vardır. Bu durum kişilerin kaosa sürüklenmesine de yol açmaktadır. Eylemler çatışır, duygular çatışır. Sonucunda da sonuca ulaşılamamaktadır. Dönüp dolaşıp aynı mesele konuşulur ve bu çözümsüzlük nedeniyle bireyler yorulmaya başlar. Yoruldukça insanlar birbirinden uzaklaşmaktadır. Çatışma çıkmasın diye herkes kendi köşesine çekilir. İlişkiler askıya alınır.
Sağlıklı bir ev ortamında hiç bir birey için hasta yatağı ihtiyacı doğmaz. Ancak yaşlılıkta veya felç geçirme gibi durumlarda böyle bir yatağa ihtiyaç duyulabilir.
Ev Ortamının Sağlıksız Olması Çocukları Nasıl Etkiler?
Çocuklarda davranış bozukluğunun bir nedeni de sağlıksız bir aile ortamında yaşamalarıdır. Davranış bozukluğu çocuğun toplumsal norm ve kuralları tanımamasına, kafasına göre hareket etmesine yol açmaktadır. Ailede belli bir düzen olmayınca, ilişkiler yozlaşır ve davranış bozukluğunun ortaya çıkmaması kaçınılmaz olur. Çocuğun karakter özelliklerine göre davranış bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Kimi çocuklar saldırgan, yalancı, küfürbaz ve öfkeli tavır içine girer. İçine kapanmaya müsait çocuklarda ise tırnak yeme, korkaklık, utangaçlık, alt ıslatma ve en ufak bir şeye ağlama gibi sıkıntılar çıkmaya başlamaktadır. Bu istenmeyen olumsuz yaşantılar sonucunda çocuk hasta yatağı ihtiyacınız oluşabilir.