X

Hasta Yatağı Satın Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

hasta yatagi radikal 2

Hasta karyolaları amacına uygun olarak çeşitli teknik özelliklerle donatılmış, insan sağlığına zarar vermeyen malzemelerden amacına uygun olarak üretilmiş yataklardır. Bununla birlikte hastalıkların ve hastaların nitelikleri, hasta yatağı seçimlerini yaparken hassas davranılmasını gerektirir. Bazı hasta yataklarının özellikleri, hastanın hastalığı açısından fazla veya zararlı bile olabilir. Bu nedenle seçim sırasında mutlaka hastalığın derecesi, hastanın durumu ve kilosu dikkate alınmalıdır. Ayrıca bir uzmanın ve hastanın doktorunun görüşlerinin alınması da son derece önemlidir.

Hasta Yataklarının Özellikleri

Hasta yatakları, manuel sistemli, tek motorlu, çift motorlu ve daha yüksek motor sayısına sahip, farklı teknik özelliklere sahip olarak üretilirler. Her birinin özelliklerinin fazlalığı, hastalıkların, hastanın ve hasta bakıcının konforu üzerine odaklanmıştır. Bu nedenle örneğin kilosu yüksek bir hasta için, büyük ve dayanıklı tekerleğe sahip bir ürün tercih edilmelidir. Bazı hastalıklarda, hastanın hareket etmesi sakıncalı olabilir, bu sebeple uzaktan kumandalı ve çok fonksiyonlu hareket eden bir yatak yerine, manuel sistemli bir yatak tercih edilmelidir. Hasta yatağı satın alımları sırasında, genellikle yapılan hatalardan biri, hastaya karşı duyulan gönül borcu nedeniyle, en çok fonksiyona sahip yatağın tercih edilmesidir. Sıklıkla karşılaşılan bu durum, aslında hasta için veya hasta bakıcı için belki de olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Hastalığın türü ve bakımının detayları hasta yatağı seçimi yapılırken en önemli unsurlardır.

Hastalıklara Göre Seçim Yapılması Gereklidir

Hasta yatağı seçimi öncesinde, fiyat ve diğer teknik detaylardan önce, hastalığın niteliği ve derecesi, ne kadar uzun süre yatağı kullanma olasılığı olduğu gibi detaylara dikkat edilmeli, bu konuda mutlaka uzmanlardan ve hastanın kendi doktorunda görüş alınmalıdır. Özellikle hastanın doktorunun dikkat edilmesini istediği bir teknik detay olup olmadığı öğrenilmeli ve seçim sonrasını yine doktorun görüşüne başvurulmalıdır.

Bunların dışında diğer önemli unsur ise hasta yatağının kullanılacağı alandır. Kullanılacağı alanın genişliği, yatağın fonksiyonlarının kullanılabilmesi için, hasta bakıcının tedaviyi ve bakımı uygulayabilmesi için önemli bir ayrıntıdır. Bir yatağın yakınında bulunan duvar ve cisimlerle en az 75 cm mesafesinin bulunması gereklidir. Bu sebeple hastanın odasının özellikleri, yatağın seçimi sırasında dikkate alınması gereken bir unsurdur. Gerekenden daha büyük ölçülerde alınmış olan bir yatak veya tersi durumunda, hem hasta ve hem de hasta bakıcı açısından çeşitli sorunlar ortaya çıkacaktır. Alınan yatağın en ideal boyutlarda ve özelliklerde olabilmesi için, tüm detaylara dikkat edilmesi ve mutlak bir uzmanın yardımına başvurulması gerekir. Hasta yatağı alımı öncesinde, bu alanda hizmet sunan yetkili teknik personellerimiz, önerileriyle sizleri yönlendirecektir. Tüm yönlendirmelerin dikkate alınması ve gerektiğinde hastanın doktoruyla irtibata geçilerek görüşlerinin alınması, hasta açısından önemli olduğu kadar, hasta bakıcı açısından da önemlidir. Hastanın gerekli bakımı ve tedaviyi alabilmesi, yatağının bu tedavi ve bakıma yardımcı olabilmesiyle mümkündür.

Hasta Yatağı Satın Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler
admin: