X

Trendelenburg Konumlandırma Yatakları

evde hasta yatagi

Hastalık dönemleri ister kişinin kendi isterse yakınları için ruhsal ve fiziksel açıdan zor dönemlerdir. Özellikle tedavi süreci uzun olan ve bakım koşullarının tedavi seyrini doğrudan etkilediği rahatsızlıklar hırpani bir hale bürünebilir.

Hastanede gerçekleşen tedaviler de sıhhi koşullar daha üst düzeyde olduğu için hasta ve yakınları pek zorlanmaz, ancak evde sürecek ve uzun olacak tedavi süreçleri her anlamda risklidir. Özellikle hasta yatağa mahkumsa ve ömür boyu bu şekilde tedavi görecekse hem hasta hem de bakımını üstlenecek kişiler için bu durum aşılması zor bir sorun silsilesine dönüşebilir.

En Önemli Detay Hasta Yatağı

Belki fark etmemiş olabilirsiniz fakat tedavi sürecinde hasta ve yakınları için en faydalı çözümlerin başında hasta yatağı gelmektedir. Evde yatarak uzun süreli tedavi görecek hastalar normal yataklar sebebiyle bir zaman sonra özellikle yükün fazla baskın olduğu vücut bölgelerinde bakımı ve kontrolü zor yaralar, enfeksiyon riskiyle karşılaşabilir. Ayrıca yatma pozisyonu sıklıkla değiştirilmez ise eklem ve dolaşım sistemiyle ilgili kronik rahatsızlıkların oluşma riski de oldukça yüksektir. Ancak havalı yataklar, elektrikli, ihtiyaca göre alınabilecek motorlu hasta yatağı çeşitleri ile bu problemler ortadan kaldırılabilir. Hasta sürekli birilerinden yardım istemek yerine zahmetsizce yatış pozisyonuna hareket katabilir, kendini rahat hissettiği şekilde konumlandırabilir. Hasta bakmakla yükümlü olanlarda fiziksel güç gerektiren bu durumdan ve zamandan tasarruf etmiş olurlar. Böylece hem hasta bazı hareket özgürlüklerine sahip olduğu hem de bakımını üstlenenler zahmetten kurtulduğu için tedavi sürecine katkı sunacak pozitif bir ortam oluşur.

Her Hasta Yatağı Aynı mı?

Hasta yatağı tedavi süreci için çok önemli bir etken olduğu için hasta yatağı ihtiyaçlarınız da titiz ve seçici olunmasında fayda vardır. Bu konuda hasta yatağı için size doğru yönlendirme yapabilecek medikal firmaları tercih etmelisiniz. Normal yataklardan biraz daha pahalı gözükse de işlev ve önemine baktığımızda hasta yatağı tedavi için son derece ekonomik bir üründür. Fonksiyonları ve işlev kapasitesine göre fiyatları değişmekle birlikte sizin için ihtiyaç duyulan hasta yatağını Emek Yatak gibi konusunda uzman firmalardan destek alarak seçebilirsiniz. Şayet hasta yatağı ihtiyacınız sürekli değil belli bir dönem tedavi içinse satın almak zorunda değilsiniz. Hasta yatağını kiralayarak çok daha ekonomik çözümler de bulunduğunu unutmamak gerekir.

Ancak sağlık sektöründe sizi kandırmak, sağlık ihtiyacınızı kötüye kullanarak sizi hayal kırıklığına uğratacak firmalar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden yetkili, izinleri olan ve referans gösterebilen hasta-yataklari.com gibi firmalara danışmayı ihmal etmeyin.

Trendelenburg Konumlandırma Yatakları
admin: